Basic Computer Books for beginners PDF

Basic Computer Books for beginners PDF

Dear Aspirants, We are sharing an e-book Basic computer pdf download. This free basic computer class notes pdf is very helpful to accelerate your skills in the subject of Computer Awareness.  Please go through the provided PDF reading material, this will help upcoming competitive exams like IBPS PO, IBPS Clerk, SBI PO, SBI Clerk, Bank exams, Railway Exams, RRB Exams etc… You are advised to download basic computer technology free notes pdf by providing a link given below.

Basic Computer Books for beginners PDF

PDF Title : Basic Computer Books for beginners
Total Page : 179
PDF Size : 13 MB
Language : Hindi
PDF Link : Available
Tags Notes

Click here to Basic Computer Books for beginners PDF

Double Click to Download PDF


दोस्तो अगर आपको यह पोस्ट अच्छी लगी हो तो इस Facebook पर Share अवश्य करें ! क्रपया कमेंट के माध्यम से बताऐं के ये पोस्ट आपको कैसी लगी आपके सुझावों का भी स्वागत रहेगा Thanks!

Read Also:

  1. The Richest Man in Babylon Book PDF by George Samuel Clason
  2. Basic Geometry 135 Question and Answers PDF Download
  3. List of All Basic Chemistry Formula Sheet PDF For Class 11
  4. काकोरी कांड Kakori Kand PDF in Hindi
  5. Biology Notes Book PDF for Class 11 & 12 Download [Hindi]
  6. 5000+ Computer Question and Answers for Competitive Exams PDF Download
  7. 800 SSC CGL AAO Account Questions (MCQ) PDF
  8. Axis Bank Demand Draft form Online Download PDF
  9. Latest Current Affairs PDF 2022 For All Competitive Exams PDF
  10. Reasoning Questions in Hindi PDF Download

Very Important Computer Related Questions:
1) When was the first Apple Computer released?
Ans: July 1976

2) When was the first Mac computer?
Ans: January 24, 1984

3) What is a mainframe computer?
Ans: In computers, Mainframes are high-performance computers which have large amounts of memory and microprocessors that can perform billions of calculations and instructions.

4) IBM 5100?
Ans: The 5100 was IBM’s second transportable computer.

5) When were IBM Mainframes are introduced?
Ans: IBM mainframes are large computer systems produced by IBM since 1952.

6) Define fat client?
Ans: A fat client is a form of client-server architecture. The fat client is also called a thick client or rich client.

7) What is the Home server?
Ans: A home server is a computer server located at home. Simply say that it is a simple computer which has high specifications like a big hard drive, sufficient memory, and a network connection.

8) What are Hydrid computers used for?
Ans: Hybrid computers are computers which are generally used for specialized applications where both analog and digital data processing.

9) What is a cloud server?

Ans: A cloud server is a centralized server that performs application and resource processing on the internet.

10) What is computer hardware?
Ans: Computer hardware includes the physical parts of a computer

Leave a Reply

Your email address will not be published.